Felhívás

Curie Környezetvédelmi Emlékverseny

területi döntő

Kedves Kollégák, Versenyzők!

Sajnos a vírus miatt a 2021-2022 évi környezetvédelmi területi döntőt most is az elmúlt évhez hasonlóan tudjuk megrendezni:

1. A területvezetők megkapják a versenyközpontból a feladatsorokat 2022.02.18-án 13 órakor. (pénteken tartjuk a versenyt, hogy ne kelljen szombaton emiatt kinyitni az iskolát.)
  2. A területvezetők elküldik a hozzájuk tartozó gyerekek felkészítő tanárainak a feladatokat.
  3. Felkérjük a felkészítő tanárokat, hogy nyomtassák ki a feladatlapokat, s 13 óra 30 perctől kezdődőenírassák meg a saját iskolájukban a versenyző gyerekekkel a feladatokat. Ha egy csapat minden tagja igazoltan karanténban van, akkor azoknak az otthonukba el lehet küldeni, s ők otthon oldják meg.
  4. Az általános iskolásoknak 60 perc, a középiskolásoknak 90 percalatt kell megoldaniuk a feladatokat.

A feladatlapon kísérlet is van, de csak gondolatban tudják elvégezni.

1. Az általános iskolásoknak 15 óráig, a középiskolásoknak 15 óra 30-ig kell elküldeni a kitöltött feladatlapokat szkennelvea területvezetőknek.

Akinek problémát okoz a szkennelés, az postán is feladhatja aznap, de ebben az esetben 15 óráig, ill. 15 óra 30-ig fényképezve is el kell küldeni (nem elég csak fényképezve, hiszen úgy nehezen javítható). Ezzel biztosítjuk az időkorlátot.

Aki nem küldi el előzetesen fényképezve, s postán adja fel, vagy szkennelve küldi, de a megadott időn kívül érkezik be a dolgozat, az pontlevonással szankcionáljuk.

Azokba az iskolákba ahol 10 vagy annál több csapat fog versenyezni elküldjük papíralapon a feladatokat. Február 11-én adjuk postára, hogy biztosan odaérjen. Ezekben az esetekben a borítékokat csak 13 óra 30 perckor lehet felbontani, ugyanis már nem kell fénymásolni. Egyúttal az emléklapokat is elküldjük, kérjük, hogy kitöltve osszák ki a gyerekeknek.

Dr. Török Istvánné

a Curie versenyek főszervezője