F I G Y E L E M!

Curie Kémia Emlékverseny

területi döntő

Bár szerencsére a vírushelyzet javul, azért még több iskola nem tudja bevállalni, hogy az előírásnak megfelelő körülményeket biztosítva tartsuk meg a kémia területi döntőt.

A fentiek miatt maradunk a tavalyi megoldásnál. Mindenki a saját iskolájában írja meg a feladatokat. A szaktanárokat arra kérjük, hogy a verseny tisztaságát megőrizve igyekezzenek megszervezni a versenyt a tanítványaiknak.

A verseny menete

1. A területvezetők megkapják a versenyközpontból a feladatsorokat   2022.03.04-én 13 órakor. (pénteken tartjuk a versenyt, hogy ne kelljen szombaton emiatt kinyitni az iskolát.)
  2. A területvezetők  elküldik a hozzájuk tartozó gyerekek felkészítő tanárainak a feladatokat.
  3. Felkérjük a  felkészítő tanárokat, hogy  nyomtassák ki a feladatlapokat, s 13 óra 30 perctől kezdődőenírassák meg a saját iskolájukban a versenyző gyerekekkel a feladatokat. Ha egy tanuló igazoltan beteg, vagy karanténban van, akkor azoknak az otthonukba el lehet küldeni, s ők otthon oldják meg.
  4. Az általános iskolásoknak 60 perc, a középiskolásoknak 90 percalatt kell megoldaniuk a feladatokat.
  5. Az általános iskolásoknak 15 óráig, a középiskolásoknak 15 óra 30-ig kell elküldeni a kitöltött feladatlapokat  szkennelvea területvezetőknek.

Akinek problémát okoz a szkennelés, az postán is feladhatja aznap, de ebben az esetben 15 óráig, ill. 15 óra 30-ig fényképezve is el kell küldeni (nem elég csak  fényképezve, hiszen úgy nehezen javítható). Ezzel biztosítjuk az időkorlátot.

Aki nem küldi el előzetesen fényképezve s postán adja fel, vagy  szkennelve küldi, de  a megadott időn kívül érkezik be a dolgozata, azt pontlevonással szankcionáljuk.

Kérem a területvezetőket, hogy  jelezzék érkeztek-e késve dolgozatok, s hány perces késéssel.

(számunkra a név nem fontos) Ha igen, akkor egységesen döntünk, hogy milyen késés után mennyi pontlevonást alkalmazunk.

Azokba az iskolákba ahol 10 vagy annál több tanuló fog versenyezni elküldjük papíralapon a feladatokat. Február 26-án adjuk postára, hogy biztosan odaérjen. Ezekben az esetekben a borítékokat csak 13 óra 30 perckor lehet felbontani, ugyanis már nem kell fénymásolni. Ezekbe az iskolákba egyúttal az emléklapokat is elküldjük, így a helyszínen megkaphatják azok a gyerekek. A többiek később fogják megkapni postán.

A versenyhez sok sikert kívánok !

Szolnok, 2022.02.15.
Dr.Török Istvánné Curie versenyek főszervezője